Bătrânul care a întinerit Biserica
În contextul canonizării Papei Ioan al XXIII-lea (la 27 aprilie 2014), Ecaterina Hanganu ne propune un amplu material pentru a-l cunoaşte pe Pontiful care a avut ideea Conciliului Vatican II.
Scurtă explicare a Liturghiei Sfântului Ioan Gură de Aur
Un amplu material semnat de pr. Gîrboan Emil, în colaborare cu Părintele Bizău Vasile, publicată în revista „Flori de crin, Șimleu Silvaniei, nr. 3 (12), sept., 2004.
Teologia trupului
Pr. Richard M. Hogan s-a născut în Minneapolis, Minnesota, SUA, la 31 iulie 1951, cel mai mare dintre cei şase copii ai părinţilor săi. A urmat şcoala şi universitatea catolică, absolvind cu „summa cum laude” Universitatea Sf. Toma din St. Paul, în 1973, cu licenţa în istorie. Anul următor şi l-a petrecut în Germania, cu o bursă de istorie. S-a întors în Twin Cities, unde a predat istorie medievală între 1975 şi 1978. A fost apoi hirotonit preot pentru Arhidieceza Romano-Catolică de St. Paul şi Minneapolis, în 1981.
Ca preot este co-autorul a două cărţi despre teologia Papei Ioan Paul al II-lea, alături de colegul său de clasă, pr. John M. LeVoir, din aceeaşi Arhidieceză. În aceste cărţi, cei doi preoţi demonstrează faptul că Papa Ioan Paul al II-lea a adus un mod nou de prezentare a credinţei catolice, mai potrivit vremurilor noastre. Văzând necesitatea ca tinerii să fie educaţi după noua înţelegere a credinţei, aşa cum o propune Papa Ioan Paul al II-lea, pr. Hogan a participat la conceperea seriei „Imaginea lui Dumnezeu”, un program folosit în şcolile catolice. Pe lângă această activitate catehetică, pr. Hogan a fost paroh în diferite parohii din Twin Cities.
Biblia răspunde
Explicaţiile din această carte încearcă să clarifice unele subiecte din Sfânta Scriptură prin care unii, interpetându-le fiecare după părerea sa, atacă învăţătura Bisericii care datează de la începutul creştinismului. Nu voim o polemică, ci o documentare pentru oamenii de bună credinţă. Dacă cineva este dornic să cunoască adevărul, va lua aceste texte şi, cu Scriptura în mână, le va verifica şi se va ruga: „Doamne, să văd!” (Marcu 10,51). Un cititor nepărtinitor va primi explicaţiile şi va constata sincer unde este adevărul cu privire la: Biserică, Tradiţie, Cultul Fecioarei Măria, Botez, Pocăinţă etc. Dumnezeu să-i lumineze pe toţi cei care vor citi această carte, în spiritul adevărului şi al cunoaşterii.
Episcop Ioan Ploscaru
Pr. Saunders răspunde
Pr. William Saunders este preot la parohia Fecioarei Speranţei din Potomac Falls şi profesor de catehetică şi de teologie la şcoala Notre Dame din Alexandria. El întreţine săptămânal rubrica „Straight Answer” în publicaţia „Catholic Herald”. Răspunsurile pe care le dă sunt foarte apreciate, dovadă faptul că ele sunt reluate de multe situri prestigioase (CatholicCulture.org, CatholicExchange.com, CatholicEducation.org ş.a.).
Marile figuri ale Vechiului Testament
O serie de articole după lucrarea lui Paul Maiberger intitulată „Marile figuri ale Vechiului Testament”. Prelucrare articolelor a fost realizată de pr. Adrian Dancă, mai întâi pe un blog personal, apoi preluate pe ProFamilia.ro, şi în cele din urmă aici.