Americani obişnuiţi cu vieţi extraordinare

Papa Benedict al XVI-lea, în vizita din 2008 în SUA, le-a recomandat tinerilor exemplele de viaţă a şase americani, nativi sau prin adopţie. Seria reuneşte prezentarea acestor şase figuri model.


Anul Credinţei: Cateheze pentru adulţi

Pentru Anul Credinţei, Editura Presa Bună a Diecezei Romano-Catolice de Iaşi a publicat o mapă cu cateheze pentru copii, tineri şi adulţi, dedicate Crezului. Seria reuneşte catehezele adresate adulţilor, semnate de pr. Mihail Farcaş.


Arta de a trăi

Serie de articole scrise de Edward P. Sri


Bătrânul care a întinerit Biserica

În contextul canonizării Papei Ioan al XXIII-lea (la 27 aprilie 2014), Ecaterina Hanganu ne propune un amplu material pentru a-l cunoaşte pe Pontiful care a avut ideea Conciliului Vatican II.


Biblia răspunde

Explicaţiile din această carte încearcă să clarifice unele subiecte din Sfânta Scriptură prin care unii, interpetându-le fiecare după părerea sa, atacă învăţătura Bisericii care datează de la începutul creştinismului. Nu voim o polemică, ci o documentare pentru oamenii de bună credinţă. Dacă cineva este dornic să cunoască adevărul, va lua aceste texte şi, cu Scriptura în mână, le va verifica şi se va ruga: „Doamne, să văd!” (Marcu 10,51). Un cititor nepărtinitor va primi explicaţiile şi va constata sincer unde este adevărul cu privire la: Biserică, Tradiţie, Cultul Fecioarei Măria, Botez, Pocăinţă etc. Dumnezeu să-i lumineze pe toţi cei care vor citi această carte, în spiritul adevărului şi al cunoaşterii.

Episcop Ioan Ploscaru


1 2